Thursday, 13 June, 2024
НачалоДървенициХлебарки, дървеници, лоша хигиена и повече правостоящи, отколкото седнали пътници във влака...

Хлебарки, дървеници, лоша хигиена и повече правостоящи, отколкото седнали пътници във влака Варна-София


Повече правостоящи, отколкото седнали пътници в бързия влак Варна-София след няколкото почивни дни. Това не е първият подобен случай и е често срещан проблем с който Българските държавни железници, не могат да се справят.

За нередността сигнализира жена, която е пътувала във влака. Снимките, които е направила са от 5-ти март. Цвети Виткова разказва, че композицията на влака се е състояла само от пет вагона, след няколкото почивни дни, покрай трети март. На снимките се вижда как има повече правостоящи, отколкото седнали пътуващи.

Цвети Виткова казва, че случилото се е било доста неприятно. Хората са седели по стълбите, върху багажа си, по земята, само за да не стоят прави с часове. Вагонът в който са пътували е бил тип салон и цялата пътека е била заета от хора с много багаж, много от които възрастни. Това е затруднявало и останалите пътници във влака, които са искали да отидат до тоалетна например. Според интервюираната е цяло чудо, как служителите на БДЖ са успели да свършат работата си коректно, след като влакът е бил препълнен.

Нормално е когато се съберат няколко почивни дни, хората да се приберат по родните си места и някак да трябва да се върнат, към столицата за работа, след това. Не е нормално да има повече правостоящи, отколкото седящи, това не е безопасно и е изключително неприятно.

Това не е първият случай на подобен проблем в БДЖ. Откакто пътниците могат да закупят своите билети, онлайн, често се случва местата им да се припокриват с тези, на хората които си купуват билети от касите. Друг проблем на Българските държавни железници е температурата, която изобщо не е контролирана във влаковете. Тя или е прекалено ниска в сравнение с тази навън, или прекалено висока. Това допълнително създава неприятности на пътуващите с влакове и не е рядкост, да се натрупа огромно закъснение, заради това, че на някой пътник му е станало лошо от жегите в БДЖ.

Друг проблем на влаковете в България е тяхната хигиена. Машините и вагоните са доста стари и в тях често се виждат различни насекоми – паяци, дървеници, хлебарки и други. Преди време имаше случай на забелязан гризач в български влак, което говори за изключително лоша хигиена и прави пътуването, неприятно.

Преди известно време, пътници в един от влаковете на БДЖ се оплакаха, че по време на престоя си във влака са били нахапани от дървеници. Българските държавни железници, твърдят, че са предприели мерки и са почистили вагоните от вредителите, но случаите не намаляват, а се случва точно обратното. Защо, обаче, вагони нападнати от вредители са прикачени и пътуват, е неизвестно дори и на работниците във влаковете. Би трябвало тези вагони да са спрени в депото и подложени на щателна дезинфекция, но това рядко се случва у нас.

През лятото на 2017, Надежда Господинова от Бургас, нейното семейство с децата и още хора пътували от Бургас за София, до гара Септември. 45 минути, преди да пристигнат на гара Септември, един от спътниците на жената започнал усилено да се чеше по краката и те с ужас установили, че са били нахапани от дървеници. Когато са поискали обяснение от кондуктора, той е казал, че случаят е описан и се разглежда. Обидените, унизени и разстроени пътници са решили да събират документи, за да си потърсят правата по съдебен ред. Досега има много такива случаи, но отговорните за тях твърдят, че в момента, влаковете са дезинфекцирани и гарантират безопасността на своите пътници.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари