Thursday, 13 June, 2024
НачалоДървенициТоронто е обявен за градът в Канада, с най-много дървеници

Торонто е обявен за градът в Канада, с най-много дървеници

Торонто оглавява класацията за трета поредна година

Канадският град, Торонто, беше обявен за най-лошия в страната, когато става дума за нашествия от дървеници. Градът оглавява класацията за трета поредна година.

Оркин, Канада е организация, която предлага услуги за контрол на вредителите, включително и борба с дървениците. Преди няколко дни организацията съобщи, че Торонто е градът, в който са били извършени най-голям брой третирания против дървеници, през 2022 г.

Дървениците са малки създания, заради които хората сънуват кошмари: жадни за кръв малки вредители, които живеят там, където отпускате главата си през нощта, хранят се с вас, докато спите, размножават се като луди и е невъзможно да се отървете от тях, по лесен начин.

От Оркин, Канада, казват, че противно на общоприетото схващане, дървениците се виждат и с просто око, но скривалищата им са труднодостъпни за хората. Дървениците, също така са изключително издръжливи, което ги прави трудни за контролиране. От организацията също така предупреждават пътниците да бъдат внимателни, докато планират лятната си почивка, като следят за следи от дървеници и внимават да не ги занесат в дома си.

Доктор Алис Синия, доктор Ентомолог, обясни, че дървениците могат да са навсякъде. Те се крият в таксита, автобуси, влакове и самолети, така че пътниците трябва редовно да проверяват дрехите и багажа си за вредители. За да избегнем сблъсък с дървеници, когато сме на екскурзия, Оркин препоръчва метода SLEEP – огледайте хотелската си стая за следи от дървеници, повдигнете и претърсете типичните им скривалища, като под матраците и възглавниците, повдигнете багажа си, прегледайте личните си вещи и поставете дрехите си в сушилнята за до 45 минути на най-високата температура.

Ако живеете в Торонто или в близост до някои от градовете които са включени в списъка на Оркин,  чистете дома си системно и проверявайте старателно употребяваните мебели за тъмни петна, или белезникави следи от яйца.

А ето го и списъка с останалите градове, които са включени в класацията на Оркин, Канада:

  1. Торонто, Онтарио
  2. Ванкувър, Британска Колумбия
  3. Съдбъри, Онтарио
  4. Ошава, Онтарио
  5. Отава, Онтарио
  6. Скарбъроу, Онтарио
  7. Сол Стейт Мари, Онтарио
  8. Лондон, Онтарио
  9. Сейнт Джонс, Нюфаундленд и Лабрадор
  10. Хамилтън, Онтарио

Да си донесеш сувенир от почивката – дървеници!

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари