Saturday, 22 June, 2024
НачалоБълхиСъвети за битката с бълхите: Как да изгоните насекомите и защитите дома...

Съвети за битката с бълхите: Как да изгоните насекомите и защитите дома си и любимците си!

Бълхите са неприятни насекоми, които се хранят от кръвта на нашите домашни любимци. Те обичат да се заселват върху козината на кучета и котки, но не се колебаят да нападат и хора, или други видове животни. Поради техния обичай да се хранят с кръв, те са преносители на множество заболявания и могат да причинят неудобства за нас, за нашите деца, както и за нашите домашни любимци. Затова е от съществено значение да се научим, как да се предпазваме от тези насекоми и как да разрешим проблема си, при сблъсък с тях.

Как да предпазим кучето си от бълхи това лято?

бълха върху тялото на куче

Ако имате проблем с бълхи във вашия дом, е много важно да се обърнете към професионалист за борбата с вредителите, който е специализиран в обработка на бълхи. Въпреки че има продукти, които можете да закупите от магазин за да се справите с бълхите и сами, в голяма част от случаите се изисква специална помощ, за цялостното и дългосрочно решение на проблема. Това се дължи на жизнения цикъл на бълхите, който включва няколко стадия – яйце, ларва, какавида и възрастна бълха. Яйцата и какавидите са покрити със защитен слой, което ги предпазва от обикновените пестициди. Това означава, че, дори и да третирате дома си, скритите яйца и ларви ще продължат да се развиват и да причиняват проблеми щом стигнат до стадий на възрастна бълха. Научете се да поддържате постоянен натиск върху бълхите, които са се настанили в дома ви, като позволите на унищожител да извършва редовни процедури, докато не се уверите, че проблемът е изцяло решен.

бълхи върху котка

За да се справите с бълхите ефективно, не трябва да забравяте да се грижите и за това, че те стоят на страна от вашите домашни любимци. Ветеринарният ви лекар със сигурност разполага с различни методи за третиране и превенция на бълхите по вашите кучета, котки или дори по-необичайни домашни любимци като невестулки, хамстери и зайци. Те ще ви помогнат да изберете най-подходящото решение за проблема.

специални капки за домашни любимци

Освен да пазите домашните животни, има и някои други мерки, които можете да предприемете, за да се справите с бълхите:

  • Перете и редовно чистете матраците на леглата си, одеялата, както и другите предмети, на които спят или стоят домашните ви любимци. Това ще помогне да се отстранят яйцата и ларвите на бълхите.
  • Редовно чистете и бършете подовете, диваните и другите повърхности, където могат да се скрият бълхите и техните яйца.
  • Използвайте препарати за борба с бълхите, които са предназначени за домашна употреба. Тези препарати могат да бъдат във вид на спрей, прах или разтвор за пране на текстил.
  • Поставете флексивни капани или бълхоуловители в засегнатите области. Тези устройства привличат бълхите и ги залавят.
  • Редовно преглеждайте вашите домашни любимци, за да откриете бълхи или следи от тях. Ако забележите бълха, незабавно започнете лечение.
  • Поддържайте дома си чист и подреден. Чистенето на редовни интервали ще помогне да се намали наличието на бълхи.
  • Важно е да се има предвид, че бълхите се размножават бързо и изискват системна обработка на дома ви. При наличие на сериозен проблем с бълхи, може да се наложи да се обърнете към професионалист, който да ви помогне с обработката на вашия дом.

Запомнете, че предпазването от бълхи е по-лесно и по-ефективно от отстраняването. Редовната обработка на козината на вашите домашни любимци, както и на дома ви ще помогне да се предотврати проблема с бълхите и ще осигури по-здрава и приятна среда за вас и вашите животни.

Как да оцелееш две години с едно наяждане или за тайния живот на една бълха

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари