Thursday, 13 June, 2024
НачалоКомариСпециалисти предупреждават, че със затоплянето на времето, комарите се завръщат

Специалисти предупреждават, че със затоплянето на времето, комарите се завръщат

С късното настъпване на пролетта тази година, завръщането на комарите за което никой не се вълнува особено се забави с няколко седмици. Влажното време в момента обаче, предупреждават специалисти, е перфектно за тези насекоми и те вече са тук.

Ларвите на комарите които наподобяват попови лъжички, можете да откриете навсякъде около вас – в саксиите, които сте изкарали на двора, в играчките на децата ви, както и във външните водни басейни – мивки и фонтани. Тези животни обичат влагата и тя им помага да се размножават.

Специалисти по борбата с вредителите проверяват водопроводите, както и всички обществени водоизточници, но според тях е важно, всеки сам да защитава дома си от тези вредители. За да се предпазите от нежеланите комари, трябва да изхвърляте застоялата вода от дворовете и терасите си, както и от купичките на домашните си любимци, за да предпазите както себе си, така и тях. Комарите разпространяват различни болести, като маларията например, за това е изключително важно да се справим с тях навреме, съветват учените. Вирусът Зика, който също е пренасян от комарите, може да бъде изключително опасен за бременни жени и да увреди плода.

За да предпазите себе си от ухапванията на тези насекоми, можете да използвате специални спрейове, които ще държат вредителите настрана от вас и вашите домове.

В последните няколко години, броят на комарите постепенно се увеличава по цял свят. През 2023 година, обаче се очаква огромен скок в броя на комарите, тъй като те се размножават изключително бързо и това трудно може да бъде контролирано от експертите в борбата с вредители.

За да се справите с вредители от този тип, непременно носете в чантата си спрей против насекоми, мехлем с който да третирате местата, където комарите са ви ухапали и ако почувствате някой от типичните симптоми на заразите които комарите пренасят, като висока температура, болки в мускулите, гадене и повръщане, незабавно се консултирайте с вашия лекар и предприемете необходимите действия.

Ако искате да сте сигурни, че ще бъдете далеч от тези насекоми, избягвайте места с висок процент на влажност, както и разходки, или къмпинг, около водни басейни. Лятото е любимия сезон на много хора, но не трябва да забравяме какви рискове крият ухапванията от насекоми и трябва да бъдем отговорни за здравето си, както и за това на най-близките си хора.

6 растения, които ще отблъснат досадните комари

комар
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари