Thursday, 13 June, 2024
НачалоГризачиРешение ли е контролът върху раждаемостта, за нашествията от плъхове?

Решение ли е контролът върху раждаемостта, за нашествията от плъхове?

Нашествията от плъхове зачестяват по целия свят и специалисти по темата се опасяват, че това вече се е превърнало в глобален проблем.

Лора Микулски, която е общински съветник, силно се интересува от този проблем и се опитва да намери перфектното решение за него. Тя е ръководител на движение, което помага да се определи къде и колко точно разпространени са нашествията от плъхове в нейния окръг.

Микулски наскоро започва първия си експеримент с начина по който плъховете се размножават, или по-конкретно как точно може да се контролира раждаемостта на плъховете, за да намалеят нашествията и заедно с тях проблемите които се създават за гражданите.

Този месец, The Rat Lady, както я наричан нейни привърженици ще започне да тества едно от най-иновативните оръжия в борбата с плъховете: Contrapest, продукт който би трябвало да действа като противозачатъчни за плъхове. Това ново откритие може да промени начина по който света се справя с плъховете, защото то ограничава репродуктивните способности на плъховете, което значително ще намали популацията им.

Продукта е на растителна основа и не позволява на гризачите да се размножават до 45 дни, след приемане на дозата. Този начин е добра идея, защото се справя с плъховете, без да застрашава други животни и хора, както и за околната среда. Ключовата съставка е трудна за откриване в момента, което прави работата на учените по-трудна, но се работи по ново откритие, което ще позволи, тя да се произвежда в лаборатории и да е лесна за достъп.  

плъхове

Няколко домашни рецепти как да разкараме плъховете

Промените в климата, както и значителното нарастване на населението, променят начина по който хората и природата съжителстват заедно на планетата земя. Традиционните методи за справяне с вредителите, често са нехуманни и включват много химикали, които вредят на природата и на хората. Контрацептивите за гризачи са перфектната алтернатива и с тяхна помощ, мирът между човек и природа ще бъде запазен.

Това не е първия случай в който контрацептиви се използват върху животни. Метода се използва и за намаляване на популацията от елени в САЩ, както и тази на маймуните и дивите гълъби в Тайланд и Барселона.

ContraPest е регистриран от EPA, като орален контрацептив, който плъховете ще консумират, като просто го изядат. Този продукт действа чрез два основни метода, като единия предизвиква менопауза у женските индивиди, а другия ограничава производството на сперматозоиди при мъжките.

Компанията, производител на продукта казва, че съединенията, които са използвани за направата му, са нетоксични и не представляват опасност за други животни, хора или за околната среда. Плъховете ще трябва да продължат да консумират продукта, за да бъде ефектът от него дълготраен, но това според специалисти, няма да бъде проблем, тъй като вкусът му е сладък и не се различава от този на млечен шейк.

Проблемът с плъховете не е в една или две страни по света. Той е глобален, за това е важно учени и специалисти по цял свят да обединят силите си и да се справят с многобройните нашествия от плъхове. Плъховете представляват сериозна заплаха за човешкото здраве и инфраструктура, което е проблем, който не трябва да бъде игнориран. Те са преносители на много болести, говорят за лоша хигиена, мръсотия и плашат хората и домашните любимци. Биологичния начин по който са устроени плъховете е част от проблема, понеже, средното котило за обикновения плъх варира от пет до 12 малки. Тъй като женските имат от три, до шест котила през целия си живот, една двойка плъхове, могат да създадат 15 000 потомства за една година.

Този вид се е възползвал от хората и начина им на живот. Плъховете се приспособяват лесно, когато имат условия за храна и вода. Можете да ги откриете буквално навсякъде, а ако това се случи, незабавно потърсете помощ от специалисти.

Невероятно откритие в изследване с плъхове

плъхове в Ню Йорк
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари