Saturday, 22 June, 2024
НачалоМравкиРастения, които ще ви помогнат в борбата с мравките

Растения, които ще ви помогнат в борбата с мравките

Имате проблем с мравките? В тази статия ще ви разкажем за 7 растения, които ще ви помогнат в борбата с мравките и ще опазят дома ви, чист от вредители.

Когато говорим за вредни насекоми, мравките са едни от най-честите натрапници в дома ни. Тези насекоми, са малки и на пръв поглед безвредни, но са изключителни натрапници, които влизат в дома ви и е трудно да се отървете от тях.

Мравките са привлечени от храна и от влага, а тези две неща ги има почти във всеки един дом. Интересното за мравките е, че са привлечени и от някои сортове цветя, но е доказан факт, че има и някои видове растения, които отблъскват мравките.

Хризантема

Хризантемите често се срещат в букетите, които получаваме за различни поводи. Те се предлагат в различни цветове и са изключително красиви. Освен изключителна красота, както и аромат, тези цветя със сигурност ще предпазят дома ви от мравките. Те съдържат пиретрум, който е често срещана съставка в препаратите против насекоми. Тези цветя са лесни за отглеждане, като могат да се гледат както на открито, така и в саксии вътре. Проблема с хризантемите обаче е, че те са токсични и за някои домашни любимци, така че ако имате котки или кучета, тези цветя могат да навредят на пухкавите ви приятели.

Мента

Ментата не само мирише прекрасно и е използвана подправка за вкусни, домашни ястия. Тя също така е и екстракт в пастата за зъби, както и враг за мравките които нападат домовете ни. Аромата на ментата със сигурност ще прогони мравките от кухнята ви. Освен за мравките и насекомите като цяло, ментата се използва и в борбата с гризачите. Тя е лесна за отглеждане, цъфти лесно, без значение от мястото на което е посадена и единственото нещо от което има нужда за да вирее е вода. Ако имате домашни любимци, имайте предвид, че това растение е токсично за тях и трябва да ги държите настрана от него.

Розмарин

Розмаринът също е растение което се използва в кулинарията, както и за различни видове чай. Може да го откриете в сапуни, гримове, както и в някои парфюми. Хората може и да обожават аромата на розмарин, но малките вредни мравки в дома ви, със сигурност няма да и се зарадват. За тях този аромат е прекалено интензивен и непоносим. Ако използвате розмарин за да се защитите от мравките, комарите и мухите, също няма да се доближат до вас. Това растение, също така, не е токсично за домашните ни любимци, така че няма проблем да го отглеждаме около тях.

Лавандула

Лавандулата е познато на всички растение, които има успокояваща миризма за човешките същества, както и красиви, лилави цветчета. Това растение може да се намери в сапуни, парфюми и ароматизатори за дома. Мравките за разлика от хората, не могат да понасят миризмата на лавандула и всячески се опитват да странят от нея. Ако вие харесвате лавандулата и мразите да виждате колонии от мравки по кухненския плот, това със сигурност е правилното решение за вас. Лавандулата обаче е непоносима и токсична за котки и кучета, така че ако имате домашни любимци, ви съветваме да потърсите друго решение, което ще бъде безопасно и за тях.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари