Saturday, 22 June, 2024
НачалоБълхиПловдивски затворник, не можел да спи, заради лампа, хлебарки и бълхи

Пловдивски затворник, не можел да спи, заради лампа, хлебарки и бълхи

Затворник от Пловдив, поиска 20 хиляди лева обезщетение, заради неприятния си престой зад решетките. Сумата е формирана от три фактора – 5 000 лв. за задържането му под стража в Ареста, 8000 лв. за гниенето в килия в Затвора и 7000 лв. за времето, което е прекарал в затворническо общежитие.

Затворникът се оплакал от пренаселеност в килиите, липса на вентилация и свеж въздух. През нощта в килията постоянно светела луминесцентна лампа, която се включвала отвън и заради нея не можел да спи нормално. Човекът съобщи и за, меко казано, лоши хигиенни условия в килията – тоалетната е била открита, без стени и врата, непосредствено разположена до масата за хранене. Затворникът се оплаква и от липса на шкафове и столове в килиите, като наличните два стола били заварени за пода, също от недостатъчно място за разходка, като при всяко извеждане за съдебно заседание или свиждане на връщане бил обискиран и каран да се съблича чисто гол.

Не бил доволен и от състоянието на банята, до която лишените от свобода имали достъп само по два пъти седмично, за по един час, който съвпадал с престоя на открито и с времето определено за пазаруване в лавката на затвора. Не на последно място се оплакал от стара ПВЦ дограма, която през зимата не запазвала топлина, както и от наличието на дървеници, хлебарки и бълхи в леглата, които са ползвали. Освен това вишките, на които спели били стари, метални и деформирани, от което до ден днешен бил схванат и имал проблем в кръста.

Магистратите са счели за основателни, само претенциите му, касаещи недостатъчното място в килиите. Заради дискомфорта зад решетките му е присъдено обезщетение в размер на почти 5000 лв. Това не е първият подобен случай с подобни оплаквания, както и искане на обезщетение. Отговорните обаче, не са съгласни с оплакванията на затворниците и отричат това да са реалните условия в които са живели те по време на престоя си, както в килиите, така и в общежитието.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари