Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиНю Йорк се Бори с Плъховете: Нов Метод с Въглероден Оксид

Ню Йорк се Бори с Плъховете: Нов Метод с Въглероден Оксид

Ню Йорк използва нов метод за унищожаване на плъхове, който включва вкарване на въглероден оксид в техните дупки, задушавайки ги. Този метод е бил успешно приложен в района на Източния 86-ти улица в Манхатън, като са унищожени около 100 плъха. Въпреки това, според експерти, това не е окончателно решение на проблема с плъховете в града.

Ограничен Ефект: Биологът Джейсън Мънши-Саут от Университета Фордъм твърди, че въпреки ефективността на метода, той представлява само ограничена стратегия. Ако не се решат основните проблеми, свързани с достъпа на плъховете до храна и боклуци, те отново ще се завърнат.

Културна Промяна: Мънши-Саут подчертава необходимостта от културна промяна в Ню Йорк, като се фокусира върху начина, по който хората се отнасят към отпадъците. Той предлага въвеждането на големи контейнери, устойчиви на плъхове, за събиране на боклука, вместо да се позволява натрупването му по улиците.

Комбиниран Подход: За да се изкорени проблемът с плъховете в Ню Йорк, ще е необходима комбинация от стратегии. Няма универсално решение, колкото и ефективен да изглежда единичен метод.

Тази статия представя интересен поглед върху проблема с плъховете в Ню Йорк и подчертава, че решението изисква много повече от просто унищожаване на вредителите. Отразява се нуждата от по-глобален и многопластов подход, който включва както физически мерки, така и промяна в обществените нагласи и поведение.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари