Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиНово попълнение в зоопарка в Бургас: екзотични гризачи

Ново попълнение в зоопарка в Бургас: екзотични гризачи

На екзотични нови гризачи се радват посетителите на зоопарка в Бургас. Капибарата е най-големия гризач, който човешкият род познава до момента. На външен вид, тези животни наподобяват чинчилите, както и морските свинчета, но възрастното животно от вида, може да надвиши размерите на куче, а средното тегло на тези животни достига до 60 килограма.

Местата на които най-често се среща капибарата, е по бреговете на различни водоеми в тропическите и умерени части на Централна и Южна Америка. Тези животни не се срещат в България, но вече може да им се насладите в зоопарка в Бургас.

Семейство капибари радват жителите и гостите на морския град, Бургас. Един мъжки и три женски от вида, вече се радват на новия си дом в зоопарка. Животните са на 7 месеца и са изключително сладки и любвеобилни. Хранят се с нормална за гризачите храна – листа, трева и друга зеленина.

Предстои да се подготви и зона в зоопарка, където посетителите ще могат да се порадват на екзотичните животни от по-близо. Те ще могат да си направят снимка с тях, да ги хранят и да си поиграят. Тъй като този вид е изключително дружелюбен, капибарите ще могат да контактуват без проблем, както с малки, така и с големи. Тази практика е редовна в зоопаркове, по целия свят, но в момента е рядкост в България.

Времето през което капибарите са най-активни е сутринта, а следобед предпочитат да спят и да са далеч от хората, така че ако искате да им се насладите и да ги видите в най-добрата им светлина, посетете зоопарка в Бургас, веднага щом отвори, сутрин.

Тези животни са най-голямата атракция в момента, като хората ги посрещнаха с изключителен интерес. Последните месеци, видът стана изключително популярен в социалните мрежи, най вече в ТикТок и Инстаграм, където потребителите често споделят видеа на миловидните животни и им се радват.

Скоро, всеки който поиска ще може да осинови животно, като предварително трябва да звънне в зоопарка, за да му бъде обяснена процедурата. Бъдещите осиновители, ще трябва да плащат издръжка за животното, всеки месец, като нейният размер зависи от това какъв вид е осиновен. Осиновителите ще получават специален сертификат от зоопарка, безплатен вход, както и паркомясто.

Капибарите са перфектните домашни любимци, тъй като размерите им са колкото на нормално куче, което бихте гледали в апартамент. Грижи за тях се поемат лесно, което ги прави перфектния приятел за малки деца или хора със специални потребности. Съществуват и по-малки капибари, които може да гледате в клетка, която бихте използвали за хамстер или мишка.

Искате да научите за още интересни гризачи? Ето ги и Най-шантавите гризачи и гризачоподобни

капибара
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари