Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиНевидимите съквартиранти: Колонии от плъхове завладяха дома на университетски преподавател във Великобритания

Невидимите съквартиранти: Колонии от плъхове завладяха дома на университетски преподавател във Великобритания

Колонии от плъхове са превзели дома на университетски преподавател във Великобритания, съобщава Daily Express. Греъм Шарп и неговата съпруга, на възраст 52 години, първоначално забелязали нахлуването на вредителите миналата година, когато започнали да чуват странни звуци от кухнята си.

Според източника, въпреки че собствениците на къщата са направили промени, като смяна на външната дренажна тръба и пълно почистване на шкафовете, плъховете продължавали да причиняват щети, като гризат, драскат и разрушават посудата в дома им. Когато Шарп и неговата съпруга чули интензивни шумове от тавана на спалнята си в Нотингамшър, решили да се обърнат към професионалисти за решение на проблема.

Двойката се свързала с фирма за борба с вредителите, която открила, че плъховете са проникнали в къщата и са се настанили между стените. Греъм и неговата съпруга използвали различни отрови, но това не било достатъчно, за да се справят сами с проблема.

“Чувахме много силни шумове, мислехме си, че са язовци. Това много плашеше моята съпруга. Никак не ни харесваше мисълта, че плъхове живеят в нашия дом”, сподели Греъм Шарп за Телеграф.

Любопитни митове за гризачите: кои са верни и кои – лъжа?

плъъх в кухня

След няколко проверки с малко помощ от специалисти, британският собственик открил източника на проблема. Той осъзнава, че причината за нахлуването на плъховете е 12-годишната допълнителна постройка към къщата. При строителството не бил прекъснат правилно старият канализационен тръбопровод, което дало възможност на плъховете да проникнат и да се настанят в стените на кухнята.

За да реши проблема, Шарп бил принуден да наеме въздушна бормашина и сам да изкопае тръбопровод, което му е коствало цяло състояние и причинило безсъние за над 18 месеца.

Крейг Морис, специалист по борбата с вредителите, който се занимава с унищожаване на плъхове през последните 15 години, коментира случая в интервю за Телеграф. Той посочва, че плъховете са нарастващ проблем във Великобритания поради наличието на хранителни източници от човешката храна, лоши санитарни условия и липса на хигиена.

Той допълва, че плъховете също стават устойчиви към отровите, които са разработени през 1950-те години. Благодарение на своята интелигентност и бързия им размножителен цикъл, плъховете се адаптират изненадващо бързо към различни методи за контрол, използвани от хората, което ги прави изключително трудни за унищожаване към днешна дата.

Мишки нападат новия стадион на Ботев (Пловдив)

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари