Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиНевероятно откритие в изследване с плъхове

Невероятно откритие в изследване с плъхове

Разработена нова инжекция за контрол на апетита се е появила на хоризонта на медицината. Тази нова разработка е открита и изследвана от Сиракюз и Детски изследователски институт в Сиатъл.Първите успешни опити и изследвания са направени на група от плъхове. Екипът наблюдава обещаващи резултати.

Изследователският екип, воден от д-р Робърт Дойл , търси начин за намиране на ефективен лек за затлъстяване, който да не изисква операция. Те създадоха инжекцията GEP44, която според тях представлява нов иновативен метод за загуба на тегло.

Според научно изследване, включено в доклад на Международната федерация по затлъстяване, на група плъхове е инжектирано уникално лекарство, наречено GEP44, което драстично намалява приема на храна. По време на 16-дневния експеримент плъховете са загубили 12 % от теглото си, без да страдат от отрицателни странични ефекти.
Интересно е да се отбележи, че плъховете са запазили добрата си телесна структура и мускули. Това показва, че след терапията телесната им маса също се е върнала към нормалното.
Въз основа на действието на хормоналните рецептори в червата, които сигнализират кога стомахът е пълен, като намаляват апетита и нормализират нивата на кръвната захар, е създаден GEP44. Като привлича глюкозата в мускулната тъкан, лекарството също така насърчава изгарянето на мазнините и понижава нивата на кръвната захар.

Следващата фаза от изследването е планирана да бъде съсредоточено върху хора. Въпреки че все още не е ясно как ще се произведе трансформацията от тестване на животни към тестване на хора, изследователите се надяват, че резултатите ще бъдат подобни на тези, получени с плъховете

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари