Saturday, 22 June, 2024
НачалоБез категорияМъж е обвинен в убийството на студентка, отровена с талий

Мъж е обвинен в убийството на студентка, отровена с талий

Мъж от Осака е обвинен за убийството на своя позната, съобщава прокуратурата. Жената е била убита с талий, който се използва като отрова за вредители, като плъхове и мишки.

Казуки Миямото на 37 години е обвинен в убийството на Хинако Хамано, студентка на 21 години. Трагедията се разиграва през октомври 2022 г., а Хамани е обвинен, че е сложил в питието на студентката, талий. Само грам от това вещество е достатъчен за да убие за изключително кратко време, развит възрастен организъм. Елементът е открит както в тялото на починалата студентка, така и в организма на роднина на обвинения, която е в кома от 2020 г. Това съобщиха японски медии, които се позовават на доказателства на местните власти.

Полицията обаче не е открила мотив за извършеното престъпление, нито как обвиняемият си е набавил отровата. Заподозреният за деянието е арестуван на трети март тази година в град Киото.

Талият е метал, който е разтворим във вода и няма мирис, нито вкус, което го прави труден за откриване извън специални, лабораторни условия. Предполага се, че Миямото, който работи като агент по недвижими имоти, е дал талия на госпожица Хамано, около 11 и 12-ит октомври, миналата година, когато я е посетил в апартамента и в Киото.

Обвиненият е признал, че двамата са излезли на вечеря, навън, вечерта на 11-ти октомври, а след това заедно са отишли в апартамента на студентката, за да пият по нещо. Според Миямото, жената е имала тежка кашлица. Той се свързва с нейното семейство, което води в болницата на следващата сутрин.

Студентката от Осака е починала на 15-ти октомври, от дихателна недостатъчност, а при изследванията, талий е открит в урината и. Полицията е заподозряла Миямото, като теорията им е, че той, изсипва талия в питието на госпожица Хамано, когато те са в нейния апартамент.

След като е прегледан телефона на обвинения, полицията е открила в него, че той е търсил талий в интернет, близко до времето, която студентката е приета в болница. Хамано се е запознала за пръв път с Миямото, когато е работила в неготовата фирма, на непълен работен ден. Освен този бизнес, заподозреният е управлявал и бизнес, който е свързан с развлечения, който включва майкоси, както и гейши чираци.

Общи познати и приятели на студентката и брокера, разказват, че срещите и вечерите на двамата, често са се случвали. Двойката е изглеждала щастлива заедно и случилото се е необяснимо за тях.

Роднината на господин Миямото, която лежи в безсъзнание от вече почти три години, също е била отровена с талий. Жената е на около 60 години и роднини казват, че внезапно е припаднала през лятото на 2020 г. Преди това, жената не е проявила нито един от симптомите, които са били описани при госпожица Хамано.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари