Saturday, 22 June, 2024
НачалоХлебаркиМитът за дафиновия лист

Митът за дафиновия лист

За свойствата на дафиновия лист се говори много и мнозина твърдят, че той е изключително полезен, когато стане дума за борба с всякакви видове насекоми. Дали обаче това на практика е вярно?

Да се справим с неканените гости в нашия дом, не е особено лесна задача. Ако става въпрос за хлебарки особено, проблемът е още по-голям, защото по какъвто и начин да се опитваме да се отървем от тези вредители, те сякаш имат по 9 живота. Борбата с тях често е обвързана с химическа обработка на дома и много хора се опитват всячески да ги избегнат, като правят и невъзможното, за да се справят сами с проблема.

Твърди се обаче, че само с малко дафинови листа, можете да постигнете същия ефект, който бихте имали ако използвате препарати за борба с вредителите. Трябва да разположите листата в ъглите на къщата, или апартамента, като вредителите би трябвало да се оттеглят, заради острата миризма.

В интернет обаче, няма много хора които да споделят за положителен резултат, след използването на дафиновия лист, за това решихме да си направим малък експеримент в домашни условия, след като установихме, че сме навестени от хлебарки.

Не използвахме никакви допълнителни препарати за да се отървем от насекомите, а направихме точно това, което ни съветва интернет пространството – поставихме дафиновите листа в ъглите на апартамента, както и по рафтовете, където също бяха плъзнали хлебарките. Изчакахме известно време, но резултат нямаше, на насекомите не им пречеше да се разхождат из вкъщи и да плашат домашните ни любимци, както и гостите. След като няколко дена дафиновите листа стояха разпръснати из вкъщи и резултат все още нямаше, се наложи да вземем препарати и да обработим химически апартамента. Вредителите скоро бяха мъртви и проблема изглеждаше решен.

Хлебарките обаче са доста голям проблем на входовете и апартаментите в много български градове и често се случва дори и препаратите да не помагат. В такъв случай нашия съвет е да не се опитвате да се справяте с проблема сами, а да потърсите помощ от професионалисти, защото дори безобидни на пръв поглед, насекомите носят със себе си зарази, опасни за вас и близките ви.

Би било хубаво, ако можехме да се справим с проблема с подръчни материали, но ако това беше лесна задача, нямаше да има толкова фирми, които са си поставили за цел да се борят с вредителите, както и с проблемите които могат да донесат те на домакинствата. Митът за дафиновия лист, не е единствения мит който обикаля из интернет пространството. В социалните мрежи се въртят и много подобни рецепти, които незабавно трябва да решат проблема ни, но за съжаление много малко от тях наистина работят и са полезни в практиката.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари