Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиКак да направим капан за мишки в домашни условия?

Как да направим капан за мишки в домашни условия?

Лятото наближава, а това е любимия сезон на гризачите, които търсят удобно място в нашия дом или градина. Как да си направим капан в домашни условя с балон и кофа?

Как да направим капана?

За направата на капана ще ви трябва надут балон с въздух и кофа. Първата стъпка, която трябва да предприемете е да надуете балона до толкова, че да пасне на размера и да се побере плътно в кофата. Поръсете върху балона трохи, зърна и други и поставете дъска на ръба на кофата, която да служи за мост, за да може гризачите да достигнат лесно до капана.

Как работи капана?

Мишките ще се покачат по дъската, заради миризмата на примамката и ще започнат да ходят по балона, за да вземат лакомствата. Това ще продължи докато балона не се спука и те не попадната в кофата. Можете да добавите вода на дъното на кофата, за по-голяма ефективност.

Работи ли капана с плъхове?

Плъховете са по-големи по-тежки и могат да обърнат кофата с резки движения. Така капана няма да бъде много ефикасен за този вид гризачи. Тук трябва да помислим за по-стабилна и тежка кофа или просто да закрепим кофата за по-тежки предмети.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари