Thursday, 13 June, 2024
НачалоГризачиКотки и кучета, влизат в борбата с гризачите?

Котки и кучета, влизат в борбата с гризачите?

Гризачите са един от най-големите проблеми на градовете, както у нас, така и по целия свят. Напоследък, специалисти в борбата с гризачите, твърдят, че плъховете са станали почти невъзможни за унищожаване с препарати, както и с други средства, които по принцип използват те.

В последно време, все повече и повече хора, започват да разчитат на „старите методи“, когато стане въпрос за борбата с гризачите. Кучетата ловци, както и котките са основните методи на които много от нас, са започнали да разчитат, защото хищническият инстинкт на животни, като кучетата и котките, които са физически по-силни и големи от гризачите, със сигурност работи.

На много места, смятат, че кучетата са сигурното решение на проблема с плъховете, както и с останалите вредни гризачи. Организацията „Котки със сини каишки“ – „Blue Collar Cats“ на английски, обаче разчита на оригиналния начин, за който всички сме чували, чели и гледали по телевизията – котките да гонят и да се справят с гризачите. Тази програма, стартира работата си през 2017 година, като изпраща на „мисии“ за борба с гризачите, улични котки, които не могат и не искат да живеят затворени при хората.

Няколко домашни рецепти как да разкараме плъховете

куче, ловец на плъхове

Уличните котки, се осиновяват от определен човек, като в повечето случаи, членовете на групата, са съседи. Котката се затваря в голяма клетка, като човекът с когото живее, ходи всеки ден за да провери дали е добре и да и даде храна. Котката стои в клетката 4 седмици, за да свикне с хората, да ги опознае и да разбере повече за дома си. След това, вратата на клетката се отваря, а котката може да излиза и да се връща, когато пожелае. Така животното опознава районът на който трябва да бъде „стража“. Това е начин, който в действителност работи, защото котките започват да ловят гризачите, които се натрапват на тяхна територия. Друг положителен факт за организацията е, че така много котки успяват да открият дом, а в същото време и да помогнат на новите си стопани, както и на града в който живеят.

В много от случаите, дори не се налага котките да извършват някакво действие, защото самата им миризма, прогонва гризачите от мястото, където живее и обикаля котката. Вече много домакинства, както и ресторанти са използвали този метод и са останали изключително доволни от постигнатите резултати.

Специалисти, които са любители на кучета, обаче твърдят, че котките не могат и няма да си направят труда да хванат повече от един плъх. Според тях, кучетата са много по-добри в тази работа, защото са тренирани и са много по-верни на хората си, отколкото котките.

И двата начина могат да са от полза на хората и спасяват много на брой бездомни животни, които в противен случай биха живели на улицата. Най-важното нещо което можем да направим за да се справим с неприятните гризачи на територията на дома, както и на двора си, е да спазваме чистота вкъщи, както и редовно да изхвърляме боклука си на обозначените места.

Трансплантиране на митохондрии, спасява плъхове от внезапно спиране на сърцето

котка гони мишка
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари