Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиКои са най-големите компании за борба с вредителите в света?

Кои са най-големите компании за борба с вредителите в света?

В тази статия ще разгледаме класация за най-големи компании за борба с вредителите в света, както и къде се намират те и каква е стойността им в долари, до момента.

Прогноза на индустрията за борба с вредителите

По отношение на общата стойност, световният пазар за борба с вредителите се оценява на 22,7 милиарда долара през 2021 г. и ще расте с годишен темп на растеж от 5,1% между 2021 г. и 2026 г., за да достигне 29 милиарда долара до края на 2026 г. според проучване на Markets and Markets. Фирмата която води изследването, вярва, че растежът на процента на болести, които се пренасят от вредните насекоми, като маларията, ще стимулира световните здравни инициативи за борба с вредителите, което значително би трябвало да увеличи търсенето на продукти за борба с вредителите.

Днес ще разгледаме някои от най-големите компании за борба с вредителите в света:

Първа в нашата класация е Aptive Environmental

Стойността на компанията до момента е 2,2 милиарда долара

Това е американска компания със седалище в Прово, Юта. Фирмата предоставя услуги за контрол на вредители в хиляди градове в САЩ, както и в повече от половин милион домове по света. Услугите и включват първоначално „промиване“, което изкарва вредителите от скривалищата им, а след това компанията се грижи за тях при останалите обработки, които могат да се извършат 20 дни, след промиването.

Следваща в класацията е компанията, Arrow Exterminators

Стойността на компанията към момента е 2,3 милиона долара

Това е една от най-старите съществуващи компании за борба с вредителите, като тя е създадена през 1964 г. Фирмата твърди, че е втората по големина семейна компания за борба с вредителите в САЩ. Тя притежава над 200 сервизни центъра и предоставя различни услуги като борба с комарите, термитите и огнените мравки.

Spectrum Brands Holdings, Inc. е следващата компания за борба с вредителите в нашата класация

Стойността и към момента е от 2,61 милиарда долара

Американската фирма, която е базирана в Мидълтън, Уисконсин, предоставя продукти за борба с насекоми, както и плевелите в градини, заедно с идеи за борба с вредители в домакинствата. През първото тримесечие на 2023 г., компанията е отчела спад на приходите от 5,8% заедно със загуба от $40 милиона. Компанията все пак не се отказва и продължава да е една от най-добрите в глобален мащаб.

Следващата компания, на която ще обърнем внимание е Virbac SA

Стойността на компанията към момента е $3.37 милиарда долара

Това е френска компания със седалище в Карос, Франция. Основното което произвежда и продава тя, са продукти не само за домашните любимци, но и за животни, които се отглеждат във ферми с цел производство на храна. Компанията предоставя и продукти за борба с вредителите, паразити и други, като шампоани против кърлежи и паразитен дерматит.

Elis SA е следваща в нашата класация

Стойността на компанията към момента е $3.56 милиарда долара

Elis SA е френски доставчик на хигиенни и здравни услуги, както и на препарати за борба с вредителите. Портфолиото на компанията включва също и услуги за контрол на вредителите, контрол на насекомите, както и дезинфекция. Фирмата оперира в 28 държави, в 440 производствени и сервизни центрове в света, като е базирана е в Сен-Кло, Франция.

Anticimex е на предпоследно място в нашата класация, за фирми за борба с вредителите.

Стойността на компанията към момента е $7.9 милиарда долара

Това е шведска частна фирма със седалище в Стокхолм. Фирмата също е една от най-старите, като датира от 1910 г. и е една от най-големите компании за борба с вредителите в Европа. Има присъствие в повече от дузина страни и е известна като Flick в Австралия и Нова Зеландия. Въпреки разликата в името, фирмата предлага едни и същи услуги, във всички страни в които функционира.

На последно място, но не и по важност е Sodexo S.A.

Стойността на фирмата към момента е $13.68 милиарда долара

Това отново е френска компания, която предлага услуги по домовете. Тя има обширно портфолио за сферата, което включва услуги за дълбоко почистване, както и борба с вредителите. Компанията е една от най-големите в Европа, когато говорим за нейния размер, както и за стойността и към момента. За фирмата работят стотици хиляди служители в повече от петдесет страни, които се борят за чисти домове без вредители.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари