Saturday, 22 June, 2024
НачалоХлебаркиКисело мляко с изненада – жена от Русе откри насекоми в кисело...

Кисело мляко с изненада – жена от Русе откри насекоми в кисело мляко, а в Бразилия хлябът с брашно от хлебарки е деликатес

Майка отвори кофичка с кисело мляко, за да нахрани детето си и откри в него „изненада“. Жената не е сигурна какво точно е това, което е открила в млякото си, а след като е публикувала снимката онлайн, хората имат различни предложения за това какво точно е открила русенката в кофичката. Някой твърдят, че това са скакалци, а много други смятат, че са хлебарки. Има и по-оптимистични предположения, като “алое за подсилване”, мюсли или стафиди.

Над поста в социалните мрежи, майката слага описание, че храни детето си с мляко на известна марка от години и, че такова безобразие не и се е случвало никога. Тя не конкретизира какво всъщност е открила в кофичката от кисело мляко, но както вече казахме, всеки от коментиращите, има различно предложение.

“Сезирайте Комисията за защита на потребителя, Регионална здравна инспекция и Регионалното звено на БАБХ – има денонощни телефони! Запазете кофичката и им я предайте с протокол за експертиза! Това е редът, ако искате да не си останете само с чуденето какво е това в кофичката…”, съветват последователите и приятелите на майката.

Някой от коментарите се опитват да разведрят обстановката, колкото и жалка да е картинката:

“Не искам да ви разочаровам, но това сигурно е най-био и най-полезното в цялата кофичка.”, “На фона на това какви са цените… аз намерих в пуканки пера от гълъби преди седмица… чисти натурални продукти.”

Няма развитие по случая и какво точно е намереното от майката в кофичката е неизвестно, на този етап. Това не е първият и вероятно няма да бъде последния случай, в който към храната от магазина, купувачът получава „бонус“. В много продукти, като хляб, салам и кашкавал са били откривани щурци, мравки и дори мъртви гризачи.

Монетата винаги има две страни обаче и в други държави, производителите създават хляб с насекоми например, който се счита за деликатес и е хит сред купувачите. През 2018, в бразилски университет произведоха екзотична хранителна субстанция, богата на протеини. Щурци, пчели, мравки, пеперуди, копринени гъсеници и дори скорпиони също се включват в човешкото меню. По данни на ООН насекомите вече са част от прехраната на около 2 милиарда души, а може би и на повече.

На външен вид този хляб по нищо не се различава от обичайния. Само на вкус – казват хора които са го пробвали. Имал е лек аромат на печени фъстъци. Той е направен на 90% от обичайно пшеничено брашно и на 10% от брашно, произведено от хлебарки. Факт е обаче, че съдържа повече протеини, отколкото има в червените меса, съобщава ВВС, обобщавайки, че с такъв хляб като нищо може да се пребори глада в света. Това брашно обаче е и на много висока цена, един килограм брашно от хлебарки струва 51 долара.

Не е доказано обаче, колко добра идея е това, особено след като се смята, че една от причините за разпространението на заразата КОВИД-19, която започна през 2020 година и с която човечеството се бори и до днес, е консумацията на деликатес, популярен в азиатските държави – прилепи. Насекомите може и да са богати на протеин, но това не променя факта, че пренасят много и различни зарази, които могат да доведат до фатален край.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари