Saturday, 22 June, 2024
НачалоДървенициКак се размножават дървениците?

Как се размножават дървениците?

Знаете ли как дървениците се размножават и разпространяват? За мнозина това е ужасяващо.

Дървениците са малки насекоми, които смучат кръв от хора и животни, като ухапванията им могат да предизвикат различни реакции на кожата, включително свръхчувствителност и силни алергични реакции. Малко хора обаче знаят за начина, по който дървениците се размножават.

Ужасяващият начин на оплождане

Това, което е ужасяващо, е начинът на оплождане. Когато мъжката дървеница открие женска, той използва своя генитален орган, за да я прободе и да изпрати сперматозоидите си директно в тялото и. Това се нарича вътрешно оплождане и е доста различно от традиционния начин на размножаване на други насекоми. След това женската дървеница отлага яйцата си, те се излюпват и започват да се хранят.

Тези малки насекоми се отличават и със способността си да се разпространяват бързо. Когато дървениците намерят подходящо място за живеене, което е близо до хората, те могат да се размножават бързо и да създават големи колонии. Обикновено се крият в мебели, малки пукнатини и други места.

За да се предпазите от дървеници, е важно да проверявате редовно дома си. Ако забележите ухапвания от дървеници по тялото си, трябва да се свържете с професионалисти.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари