Saturday, 22 June, 2024
НачалоМравкиКак да унищожим мравките в дома и градината си, с помощта на...

Как да унищожим мравките в дома и градината си, с помощта на проста смес

Досадните мравки се натрапват в нашите домове и дворове, веднага щом времето се затопли. Ако искате да се справите с тези вредители, без да се налага да използвате вредни химикали и да викате екип за борба с вредителите, продължавайте да четете.

Сместа която ще ви помогне да се справите с досадните мравки, които са се настанили в дома ви, може да се приготви с помощта, само на две базови съставки, които всеки от нас има вкъщи. Съставките които ще използваме за приготвянето на вълшебната смес, са пудра захар и сода бикарбонат. Според специалисти по борбата с вредителите, този трик наистина върши чудеса и със сигурност ще ви помогне да се справите с мравките.

Предполага се, че този трик тръгва от страница във Фейсбук, посветена на най-добрите съвети за почистване. Когато времето се затопля, много потребители започват да споделят, че мравки са нападнали домовете и градините им, като питат, как е възможно да се справят с този проблем.

Постът, който съветва потребителите да смесят сода бикарбонат с пудра захар, бързо набира популярност в социалните мрежи, като потребителите в коментарите, се съгласяват, че сместа наистина върши чудеса и споделят за своите резултати.

Това което трябва да направите е да поръсите пудра захар на местата където видите мравките, като след това поръсите и сода бикарбонат на същото място. Някои потребители предпочитат да създадат смес от пудра захар и сода бикарбонат, като я разтворят с малко вода и намажат ъглите на стаята, бордюрите, кухненския плот, или мястото където колониите от мравки са били забелязани.

Сместа започва да действа мигновено, а според потребители на социалните мрежи, които са използвали трикът, до няколко седмици мравките са изчезнали напълно от домовете им.

Харесвате тази статия? Ето ви още 14 начина как да се отървем от мравките

Защо този трик наистина работи?

Отговорът на този въпрос е изключително прост – когато мравките погълнат содата, тя реагира с киселините, които се отделят в тяхната храносмилателна система, като това естествено, води до смъртоносна реакция и убива мравките мигновено. Добрата новина тук е, че този трик работи за голяма част от различните видове мравки, а реакцията се случва почти веднага. Когато усетят какво се случва с колонията им, останалите мравки отстъпват назад и оставят домът ви и вас намира.

нашествие от мравки вкъщи

Някой хора могат да надушат мравките… Как се случва това?

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари