Saturday, 22 June, 2024
НачалоХлебаркиКак да се справим с нашествие от хлебарки?

Как да се справим с нашествие от хлебарки?

Имате проблем с хлебарките, които се натрапват във вашия дом? Партнирате си с фирма за борба с вредителите и спазвате всички процедури за да бъде обектът ви чист? И все пак, не можете да се отървете от вредителите и каквито и методи да използвате, нещата просто не се получават…

Причините за подобен проблем, могат да бъдат много. Една от главните е, че не всички хора обръщат внимание на вредителите, когато открият следи от тях в дома си. Хлебарките, може да са просто буболечки, за каквито повечето хора ги смятат, но тези буболечки пренасят много зарази и болести, които могат да навредят на вас и вашите близки.

Хлебарките не са проблем само на домовете ни, но и на работните ни места. Те обичат да се крият в кухнята на работа, между шкафовете и бюрата, в кошчетата за боклук, в тоалетните и мивките, както и върху продуктите които може да предоставя мястото на което работите.

Ултразвуков уред против хлебарки

Хлебарка

За да се справите с този немаловажен проблем, първо трябва да оцените какви са рисковете от нашествието на вредителите. Ако става дума за заведение за хранене или кафе, ако някой от клиентите ви открие хлебарка около себе си, или в храната и напитката си, той със сигурност ще избяга с писъци от съоръжението и ще пусне оплакване към здравната инспекция. Никой не иска това да се случи на неговия обект, така че ви съветваме, дори да видите една хлебарка, незабавно да потърсите помощта на специалисти. Трябва да разберете откъде идват хлебарките и да направите всички нужни проверки, за да се отървете от тях.

Ако ви е сте работник в дадено предприятие и забележите следи от вредители, или самите вредители, незабавно уведомете шефа си за това. Да видиш хлебарки на работното си място е изключително неприятно, но колкото по-бързо съобщите за възникналия проблем, толкова по-бързо ще може да се открие решение за него.

Внимателно проверете оборудването си, както и мебелите в офиса си. Оборудване под което е трудно достъпно, както и стари мебели са перфектното място да се настанят не само хлебарки, но и дървеници. И двата вида вредители са изключително неприятни, трудни са за ликвидиране и могат да бъдат много опасни за вашето здраве.

Възможно е и работниците ви да внесат хлебарки със себе си. Тези вредители се размножават бързо, така че дори само няколко са проблем. Ако на работниците са осигурени шкафчета, където да държат личните си вещи, както и почистване и дезинфекциране от вратата, преди да влязат в офиса си, рискът от нашествие на хлебарки ще бъде значително по-малък.

нашествие на хлебарки в кухня

Кисело мляко с изненада – жена от Русе откри насекоми в кисело мляко, а в Бразилия хлябът с брашно от хлебарки е деликатес

Редовно извършвайте проверки за хлебарки, както в сградата, така и извън нея. Изхвърляйте боклука и се погрижете за озеленяването на площите около сградите. Ако третирате само определени зони и райони, това няма да ви помогне да решите проблема си, окончателно. Използвайте капани за хлебарки, които ще им попречат изобщо да влязат в сградата. Тези капани са един от най-ефективните методи за предотвратяване на нашествия от хлебарки, според специалисти, така че не ги подценявайте. Грижете се за чистотата на работното си място и не подценявайте, този важен проблем. Не чакайте ситуацията да се влоши, за да потърсите помощ от специалисти!

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари