Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиИндустрията за Борба с вредителите в САЩ

Индустрията за Борба с вредителите в САЩ

По данни на Стрейтс Рисърч, пазарът за „Контрол на вредителите“ се разширява с висок темперамент на растеж, от 5,2%, и ще достигне 35,05 милиарда долара до 2030 г. Световният пазар за борба с вредителите се ръководи в голям процент от Северна Америка, и се очаква да покаже процент на растеж над 3,7% през периода, който се изследва. Значителното разширяване на световния пазар за борба с вредителите се дължи на множество различни фактори, като инфлацията, урбанизация, както и значителното нарастване на населението. Освен това увеличаването на търговските дейности и пътуванията по света, след КОВИД-19, доведоха до скок в броя на превозните средства по пътищата, което допълнително допринася за скоростта и процента с който расте пазара за борба с вредителите.

Съединените щати имат въведени строги разпоредби, определени от регулаторните органи, като например, агенция за опазване на околната среда, както и закон за храните, лекарствата и козметиката, за да бъде гарантирана безопасността на клиентите, тяхното здравословно състояние и опазването на околната среда. Когато продуктите за борба с вредителите, биват одобрени от тези органи, преди да бъдат пуснати на пазара в САЩ и по света, се елиминират рисковете за здравето на клиентите и околната среда. Интересен факт е, че използването на одобрените продукти за борба с вредителите от фермерите по света е довело до повишена плодовитост на земята върху която са били използвани те. Освен това, в някои региони на щатите, услугата за интегрирана борба с вредителите, свежда до минимум неблагоприятните ефекти на щетите които вредните насекоми и гризачи, нанасят върху човешкото здраве и живот. Според специалисти, размерът на световния пазар за борба с вредителите, който отговаря на нуждите на селскостопанския сектор, възлиза на 32 милиарда долара през 2018 г. и се очаква да се разрасне с 6,3%, за да достигне размер от 49 милиарда долара през 2025 г., прогнозират специалисти. Индустрията наблюдава популацията на вредителите и гарантира, че тя няма да расте до безпрецедентни нива, които могат да застрашат производството на храна, като използва множество техники и материали, които са ефективни и щадящи околната среда.

Индустрията за борба с вредителите съдържа в себе си, голям брой малки и средни предприятия, които работят на местните и регионалните пазари, из целия свят. Въпреки това, има някои национални и международни компании за борба с вредителите, които доминират на пазара, като пример за такива са: FMC Corporation, Rollins Inc. и Ecolab Inc. В нашата класация за Най-големите компании за борба с вредителите в света, може да откриете и още подобни компании.

Индустрията за борба с вредителите е изключително важна за обществото, тъй като нейната роля в опазването на общественото здраве и имуществото чрез предотвратяване на нашествията на вредителите, е изключително важна. Значението на тази индустрия можем да забележим от факта, че вредителите са отговорни за причиняването на мащабни щети на фермерските култури, като тяхната вреда, е виновна за средната загуба от 20% до 40% от световните отрасли, според изследвания на Организацията по прехрана и земеделие на ООН. Загубата на култури, заради нападения от вредители, се е разраснала с икономическа стойност от приблизително 290 милиарда долара, към 2023 г.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари