Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиЖенския затвор във Флорида пълен с плъхове.

Женския затвор във Флорида пълен с плъхове.

Талахаси, Флорида – Изненадваща инспекция във федерален женски затвор във Флорида разкри наличието на плъхове, течащи покриви и затворнички, които са хранени с мухлясал хляб. Това съобщи в сряда вътрешният надзорен орган на Министерството на правосъдието, като подчерта, че това е част от дългогодишните и постоянни управленски предизвикателства пред агенцията, която се грижи за федералните затворници.

Главният инспектор на Министерството на правосъдието, Майкъл Хоровиц, сподели в ексклузивно интервю, че неговите инспектори са били шокирани от това, което са открили по време на инспекцията през май във Федералната поправителна институция в Талахаси, която подслонява 746 жени и 115 мъже.

Хоровиц заяви, че изненадваща инспекция през януари в затвор в Минесота също е открила подстандартни условия и че и двата случая са симптоматични за федералната затворническа система, засегната от недофинансиране, недостиг на персонал и лошо управление. Федералното бюро по затворите, което е част от Министерството на правосъдието, харчи около 8.4 милиарда долара годишно за настаняване на около 158,000 затворници.

“Това не е нов проблем,” каза той. “Аз съм тук от 11 години като ГИ. Настоящият директор на BoP е моят осми директор, с когото работя през това време.”

Хоровиц отдаде заслуги на ръководството на Министерството на правосъдието за опитите да решат някои от дългогодишните проблеми. Но, според него, условията, открити от неговите инспектори в Талахаси, показват колко работа все още предстои.

“Това, което открихме, беше поразително,” каза той. “Това, което видяхме в заведението, по никакъв начин не са условия, в които някой трябва да живее. Видяхме душ с натрупана вода, която беше черна. Видяхме черни петна по стените, които изглеждаха като плесен.”

Хоровиц добави: “Видяхме затворници на, които бяха сервирани, в тяхната редовна храна, хляб, който имаше плесен. Видяхме следи от изпражнения на гризачи. Видяхме бобулечки, които пълзяха по кутиите със зърнени храни. Видяхме изкривени хранителни контейнери, храна в тях, която никога не би трябвало да се сервира на никого.”

Той каза, че документира лошото управление и ужасните условия във федералните затвори от повече от десетилетие и че не много неща са се променили.

Известни затворници са починали под наблюдението на Бюрото по затворите, включително сексуалният нарушител и обвиняем за трафик, Джефри Епстайн, който се самоуби, и мафиотският бос Уайти Бългър, който беше убит. Хоровиц разследва и двата случая и установи, че и двата са свързани с масивни провали от страна на федералната агенция.

“Когато се случи това, има огромни последици,” каза той. “В случая с Епстайн, това доведе до това, че жертвите не получиха шанса да свидетелстват на съдебен процес и да го видят да отговаря на тези обвинения.”

Миналата година, разследване на Сената установи широко разпространено сексуално насилие над женски затворници от мъжки надзиратели.

“Това е много тревожно и разочароващо за моя екип,” каза Хоровиц. “Ние правим разследвания отново и отново, за неправомерни действия, криминални действия, от страна на персонала върху затворниците… Нашите прегледи продължават да откриват същите проблеми отново и отново.”

Бюрото по затворите заяви в изявление: “Федералното бюро по затворите изразява своята искрена благодарност за ценната работа, извършена от Офиса на главния инспектор във всички основни области, подчертани в този доклад. Въпреки че не са направени конкретни препоръки, FBOP внимателно ще оцени и приложи всички необходими коригиращи действия, за да гарантира, че нашата мисия за управление на безопасни, сигурни и хуманни съоръжения продължава да се изпълнява.”

Колет Питърс, назначена по-рано тази година като нов шеф на бюрото, наскоро каза пред Конгреса, че установява нов тон.

“Сега сме ръководени от принципите на нормалност и хуманност и основни ценности, които подчертават отговорността, интегритета, уважението, състраданието и корекционното съвършенство,” каза тя.

Американците трябва да се интересуват от това как федералните затвори третират затворниците, каза Хоровиц.

“Както е казал Нелсън Мандела – може да се съди за едно общество по начина, по който третирате своите затворници,”. “И като гледаме на това, това не е начинът да се третират затворниците… Това е основен въпрос на човешките права. Не би трябвало да влизаме в затвор и да виждаме храна, сервирана по този начин. Не би трябвало да влизаме в жилищните помещения и да виждаме душ с натрупана вода, която е черна в него. Не би трябвало да искаме да виждаме затвори, които течат и че женските затворници трябва да използват женски хигиенни продукти, за да се опитат да държат водата далеч от леглата и съоръженията си.”

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари