Thursday, 13 June, 2024
НачалоохлювиЕфективни растения против охлюви в градината: Природни репеленти, които гарантират дълготрайна защита

Ефективни растения против охлюви в градината: Природни репеленти, които гарантират дълготрайна защита

Охлювите могат да се окажат неприятни гости във вашата градина, но справянето с тях не е невъзможна задача. Дори след употребата на химикали, тези нежелани посетители отново могат да се появят във вашата градина. Въпреки това, има растения, които могат да помогнат в борбата с охлювите и да осигурят дълготрайна защита от тези вредители. Тези природни репеленти не само отблъскват вредителите, но и имат положително въздействие върху вашата градина. Даваме ви някои ключови растения, които можете да използвате, за да отблъснете охлювите и да се насладите на красива и плодородна градина.

  • Пелин

Освен че е ароматен и красив храст, пелинът е и полезно лечебно растение, което има и репелентни свойства. Охлювите не обичат аромата му, така че използвайте го в градината си, за да ги отблъснете. Пелинът е лесен за отглеждане и може да се справи с различни климатични условия.

пелин
  • Лавандула

Това красиво растение не само отблъсква охлювите, но също така привлича пчелите, както и други опрашващи насекоми, които са изключително полезни за благоуханието и здравето на вашата градина. Ароматът на лавандулата е неприятен за вредителите, като ги държи на разстояние от вашата градина. Засадете лавандула и създайте естетически привлекателен и функционален елемент в градината си, който също така и отблъсква досадните вредители.

лавандула
  • Чесън

Охлювите могат да причинят щети на ягодите и зелените салати, които отглеждате във вашата градина. Засаждането на чесън между подобни растения може да отблъсне вредителите и да подобри реколтата, която получавате. Дори краставиците ще бъдат в по-добро състояние, ако ги защитите, поръсвайки ги с чесън.

чесън
  • Мента

Охлювите не са фенове на силния ментолов аромат. Ментата може да послужи като ефективен репелент и същевременно да добави свежест, както и приятен аромат във вашата градина. За да предотвратите нейното разрастване и превръщане в досаден плевел, можете да я отглеждате в кофи или в саксии.

мента
  • Котешка мента

Това растение е разновидност на ментата и расте като красив храст, който не само отблъсква охлювите, но и привлича полезни опрашители в градината. Можете да засадите котешката мента в лехите с ягоди или да я комбинирате с краставици и тиквички за положителен симбиотичен ефект.

котешка мента
  • Кориандър

Това растение може да защити вашата градина от охлюви. Специфичният му аромат ще отблъсне привлекателността на растенията, които обикновено биват атакувани от вредителите. Засадете кориандър до всички култури, които отглеждате в градината си, като обаче, внимавайте и се уверете, че това растение няма да засенчва останалите, и да пречи на нормалното им развитие.

кориандър
  • Невен

Въпреки че повечето насекоми не обичат силно ароматните растения, невенът е изключение от правилото. Това растение е много привлекателно за охлювите, затова можете да го използвате като алтернатива за отблъскване на други вредители, като гризачи или вредни насекоми.

невен

Използвайте тези растения във вашата градина и ги съчетайте с други методи за контрол на охлювите, за да гарантирате максимална защита. Необходимо е да се подчертае, че въпреки че тези растения имат репелентни свойства, съществува вероятност да продължите да срещате охлюви в градината си. Все пак, чрез използването на тези природни репеленти ще намалите броя на вредителите и ще поддържате вашата градина здрава и красива в продължение на по-дълъг период от време.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари