Saturday, 22 June, 2024
НачалоДървенициЕпидемията от дървеници помита Ню Йорк: Жалбите се увеличават със 17%

Епидемията от дървеници помита Ню Йорк: Жалбите се увеличават със 17%

Ню Йорк е атакуван от армия кръвосмучещи дървеници! Оплакванията срещу тези отвратителни вредители скочиха рязко с шокиращите 17% тази година. Данните, получени от The Post, разкриват, че е имало 2667 съобщени случая на дървеници между 1 януари и 31 октомври, в сравнение с 2276 случая през същия период на миналата година.

Статистика по райони

РайонПроцентно увеличение
Бруклин21%
Манхатън35%
Стейтън Айлънд45%
Куинс11%
Бронкс-4% (намаление)

Жителите на Бруклин страдат най-много, с най-голям брой случаи във всичките пет района за последните три години. През 2023 г. те са преживели стряскащо увеличение от 21% на оплакванията. Според градския отдел за опазване и развитие на жилищното строителство досега тази година са докладвани 928 случая в сравнение със 765 случая през 2022 г.

Манхатън също усеща ухапването с 35% увеличение на оплакванията, докато Стейтън Айлънд е отбелязал зашеметяващия скок от 45%. Queens има по-скромно увеличение от 11%. Единственият искрица надежда идва от Бронкс, където има 4% намаление на оплакванията от дървеници.

Произход и Причини за Нахлуването

Президентът на базираната в Стейтън Айлънд Post Exterminators Марк Д. Лофредо предупреждава, че дървениците идват от Централна и Южна Америка. Той приписва нарастването на нашествията на притока на хора, пътуващи от тези региони. Лофредо също така посочва, че неотдавнашната Седмица на модата в Париж, посетена от много знаменитости и влиятелни личности от Ню Йорк, е допринесла за проблема с дървениците. Тези подли паразити пътуват в дрехите, вещите и багажа на хората, като намират пътя си дори в най-малките местообитания.

Лични Истории и Страдания

Една нюйоркчанка, Андреа, беше принудена да прекрати предсрочно договора си за наем на апартамента си с три спални в Харлем поради сериозно заразяване с дървеници. Тя описва преживяването си като режим на паника и кризисна интервенция, с буболечки, пълзящи навсякъде и пълни с кръв буболечки в леглото й.

Реакция на Властите

Департаментът за опазване и развитие на жилищното строителство следи отблизо ситуацията и уверява жителите на Ню Йорк, че няма причина за тревога. Много жители обаче са загрижени за внезапното нахлуване в личното им пространство и чувството, че не са в безопасност в собствените си легла.

Заключение и Предпазни Мерки

Докато епидемията от дървеници продължава да обхваща града, отделът обещава да остане бдителен и да проследи лекото увеличение на случаите. Жителите на Ню Йорк трябва да останат нащрек и да вземат предпазни мерки, за да се предпазят от тези безмилостни вредители. За повече информация относно рисковете за здравето, свързани с дървениците, можете да посетите тази страница.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари