Saturday, 22 June, 2024
НачалоГризачиГризачи атакуват автомобили в Чикаго: Плъхове унищожават кабели и правят гнезда под...

Гризачи атакуват автомобили в Чикаго: Плъхове унищожават кабели и правят гнезда под капаците

В Чикаго се разгаря необичайна битка между градските жители и плъхове, които се настаняват в автомобилите им. Тези гризачи не само си правят гнезда под капаците на колите, но и унищожават кабелите, като причиняват значителни щети и неудобства.

Сиана Смит, жителка на Чикаго, разказва за своя ужасяващ опит, когато открива, че плъхове са направили гнездо в нейния автомобил и са изгризли кабелите му четири пъти. Ремонтът й струва 1,300 долара, което подчертава сериозността на проблема.

Механикът Кен Зиоло обяснява, че плъховете са привлечени от кабелите, покрити със соево покритие, което ги кара да ги гризат. Той използва специална лента с аромат на люти чушки, за да предпази кабелите от гризачите.

Жанел Иацино от компанията за борба с вредители “Rose Pest Solutions” съветва хората да проверяват редовно долната част на автомобилите си и да избягват паркирането до препълнени кофи за боклук, които привличат плъховете.

Въпреки че Чикаго е обявен за “най-плъховия град” в САЩ за девета поредна година от Orkin, градските власти уверяват, че ситуацията е под контрол. Те планират да добавят допълнително финансиране от 1.5 милиона долара за борба с плъховете и да увеличат броя на екипите за контрол на гризачите.

Този проблем с плъховете в Чикаго е пример за неочакваните предизвикателства, с които се сблъскват градските жители. Той подчертава важността от активни мерки за контрол на вредителите и поддържане на чистотата в градската среда.


Как да се предпазим от плъхове в нашите автомобили?

  1. Редовни проверки: Проверявайте редовно долната част и капака на автомобила си за признаци на гнездене или увредени кабели.
  2. Избягвайте рискови зони: Не паркирайте до препълнени кофи за боклук или други потенциални източници на храна за плъхове.
  3. Използвайте предпазни средства: Приложете специални ленти или други репеленти, за да предотвратите увреждането на кабелите от гризачи.

Защо този проблем е важен за нас, живеещи в България?

Въпреки че този проблем е специфичен за Чикаго, той ни напомня за важността на предпазването от вредители и поддържането на чистота в нашите градове и селища. Подобни ситуации могат да възникнат и у нас, затова е важно да бъдем информирани и подготвени.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари