Thursday, 13 June, 2024
НачалоКърлежиВремето се затопля, а кърлежите се завръщат

Времето се затопля, а кърлежите се завръщат

Експертите се опасяват, че заради по-леката зима тази година, както и заради липсата на сняг, кърлежите ще се завърнат веднага, щом времето се затопли. Разпространяват се болести, които са пренасяни точно от тези вредители, което безпокои както хората, така и лекарите, които ги лекуват.

Лаймската болест определено е една от най-разпространените болести, която се пренася чрез ухапване от кърлежи, а през последните години и сами можем да видим, че тя се среща още по-често. Климатът е по-топъл от обикновено, а с всяка изминала година, зимата е по-краткотрайна, което дава на кърлежите възможността да се размножават и да тормозят човечеството.

Носенето на дълги ръкави и панталони, когато сте на излет, или на разходка в парка е препоръчително. Проверявайте себе си и децата си за кърлежи, когато се приберете и предпазете домашните с любимци със специални капки, тъй като кърлежите са опасни и за тях. Специалистите съветват да използвате една идея по-гореща температура, когато перете и сушите дрехите си, тъй като тя е смъртоносна за кърлежите и ще ви спести много главоболия и проблеми.

Според последни проучвания, други заболявания, като бабезиозата, която е паразитно заболяване, пренасяно от кърлежи, също нараства в разпространението си. Ако сте ухапани от кърлеж, запазете буболечката, за да може тя да бъде изследвана и да се разбере, какви могат да са щетите, които са нанесени на тялото ви. Използвайте специална торбичка за съхранение, която може да откриете в аптеките, както и в супермаркетите.

Много болести, пренасяни от насекоми, включително вирусът на Западен Нил, който се предава предимно от комари, все още нямат лечение и в повечето срани, липсва ефикасен метод, по който да се изследвате. Хората с този вирус често проявяват симптоми, които са характерни и за пролетните вируси, така че ако не се чувствате добре, веднага потърсете медицинска помощ.

Лекари и специалисти съветват всички ни да се наслаждаваме на хубавото време и да излизаме, но да не забравяме, че здравето е на първо място и трябва да правим всичко възможно, за да пазим себе си, както и близките си хора.

Кога и как да обработваме тревните площи за кърлежи?

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари