Thursday, 13 June, 2024
НачалоГризачиНашествие на плъхове в центъра на София

Нашествие на плъхове в центъра на София

В столицата съобщават за нашествие от плъхове в различни квартали, главно Център, както и „Лозенец“. Според очевидци, плъховете се разхождат близо до подлези, като дори се пречкат в краката на хората и ги спъват. В района където са забелязани плъховете, има много заведения за хранене и кафета. Предполага се, че забелязаните гризачи, обитават кофите за боклук, близо до тези заведения, тъй като там има изобилие на храна и вода.

плъх, близо до подлез в центъра на софия

Любопитни въпроси за плъховете

Този проблем не се забелязва за пръв път, разказват софиянци. Плъховете са там от години, като броят им постоянно нараства и силно тревожи минувачите, които трябва да използват подлеза, както и собствениците на търговски обекти в близост. Всяка година канализациите се обработват, като тази година, това ще се случи до края на април. Времето трябва да е сухо, за да може обработката да е успешна и да има ефект, съобщиха специалисти от Софийска вода. Собствениците на заведения обаче, трябва сами да се справят с плъховете, защото те са опасни, както за работници, така и за клиенти.

Здравната инспекция, която отговаря за пръскането срещу вредители, съобщи, че тяхната работа е свършена и не могат да направят повече по въпроса. Тревните площи, около подлеза където са забелязани плъховете, вече са обработени. Пръскането се случва по предварително изработена схема, съобразена с РЗИ и Софийска вода, която обхваща най-рисковите участъци. Има възможност да се направят и някои допълнителни обработки, за да се подсигури терена, но това трябва да бъде установено от контролния орган.

Друг рисков участък, за който се притесняват специалисти и граждани е каналът на река Перловска. Обработката на този терен вече е планирана и са заложени една идея повече точки, които трябва да бъдат обработени, за да се постигне желания резултат. РЗИ София, вече са пуснали предупреждение за извършването на обработката и ще започнат да работят по плана за изпълнение, когато времето го позволява.

Подлезите в София, имат проблем с гризачите от години и якаш е без значение какво използват здравните власти, за да се справят с тях. Плъховете се размножават изключително бързо и се адаптират към препаратите, които се използват за борба с тях. Тези огромни гризачи са опасни за здравето на хората, както и на домашните любимци, тъй като ухапване от тях може да доведе до фатален край. РЗИ и Софийска вода, правят всичко възможно за да се справят с вредителите и да осигурят на граждани и гости на столицата, безопасност и чистота.

Невероятно откритие, в изследване с плъхове

плъхове
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари