Thursday, 13 June, 2024
НачалоДървенициКак да се предпазим от дървеници при пролетно почистване?

Как да се предпазим от дървеници при пролетно почистване?

Пролетта е тук и е време за  почистване на дома. Докато собствениците на имоти започват да местят мебели, да сменят сезонните декорации и да освежават дома си, може да се сблъскат с някой неканени гости: дървеници, миризливки и други. Много хора може да смятат, че наличието на тези вредители в дома се дължи на това че той не е почистен. Дървениците попадат в нашия дом чрез дрехите ни или се крият в мебели, след което се размножават и са там с цел да бъдат по-близо до хората,за да смучат кръв, докато миризливките търсят по-топло място през ноща.

Дървеници

Често дървениците намират подслон във вашия дом, за да намират храна. Те се скриват на различни места и се хранят като смучат кръв от хора и животни. Ето къде трябва да проверите за тях във вашия дом:

Легла: Най-често дървениците могат да бъдат открити е леглото и матрака. Трябва внимателно да проверите матраците и да потърсите пукнатини в рамката на леглото или калъфките на възглавниците.Често дървениците се крият там, за могат да се хранят.

Канапета и столове: Уверете се, че канапетата и столовете са добре почистени и прегледани за дървеници. Можем да открием дървеници в пукантини по дървените конструкции и други елементи от мебелите.

Гардероби: Дървениците обичат да се прикрепят към дрехите, за да се придвижват от място на място. Проверете чекмеджетата и гардеробите в дома ви. Малките вредители могат да се скрият и в ъглите, напъхани в пукнатините или върху съхраняваните там дрехи.

Дрехи: Купчините дрехи в кошовете за празне или пералните помещения са идеалните места за скриване на дървениците. Уверете се, че кошовете за пране и пералните помещения са дезинфекцирани. Избягвайте да държите дрехите си на земята.

Обработка срещу дървеници – какво се изисква от моя страна?

Миризливки

Нощните температури през пролетта все още могат да бъдат доста ниски, въпреки че дните са по-топли. Затова миризливките се опитват да влязат в дома, за да се стоплят и да намерят убежище. Те използват отворено пространство в стените, за да открият топло място. Когато температурите продължат да се покачват, миризливите буболечки излизат, за да снасят яйца. Тези вредители могат да проникнат в дома през пукнатини, пролуки или отвори в структурата на дома, като често проникват през отвори под фасадата, вентилационни отвори и пролуки около прозорци и врати. Миризливките снасят яйцата си през пролетта и обикновено има само едно поколение, но необичайно топлите условия могат да доведат до появата на второ поколение. Те също така летят и могат да попаднт при вас от съседен имот.

За да предотвратите попадането на миризливките в дома, основното, което трябва да направите, е да се уверите, всички пролуки са запечатани. Уверете се, че под гаражните врати и вратите, няма оставени отворени пространства. Ако направите това, миризливите дървеници поне ще останат навън и няма да разпространяват миризмата си в помещенията.Ако все пак миризливки са попаднали в дома може да ги отстраните с прахосмукачка или метла, но прахосмукачката може да мирише за определен период от време. 

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари