Sunday, 16 June, 2024
НачалоДървеници4 естествени начина да се отървем от дървениците

4 естествени начина да се отървем от дървениците

Дървениците може да направят живота у дома неприятен, особено за хора, които имат малки деца или страдат от алергии. Вместо да използвате химикали или да се обръщате към професионални услуги, можете да пробвате тези естествени методи за борба с дървениците в дома си.

  1. Пране на висока температура

Един от най-ефективните методи е да перете спалното бельо и дрехите на висока температура, която може да убие дървениците и техните яйца. Затова калъфките за възглавници, покривките и кърпите също трябва да се поставят в пералнята при температура от поне 60 градуса. Освен това е важно да изсушите дрехите в сушилнята или на силно слънце, за да ги освободите от дървениците.

  1. Замразете ги
    Добър начин да се избавите от дървениците и техните яйца е да замразите спалното бельо. Този метод е много ефективен за намаляване на броя на буболечките в дома. Специалистите за почистване препоръчват да поставите спалното бельо, калъфките за възглавници и други заразени предмети в пластмасов плик и да ги замразите във фризера за седмица. Изключително ниските температури ще убият дървениците и техните яйца, така че предметите ви ще бъдат напълно дезинфекцирани. Важно е да се има предвид, че замразяването не е пълно решение на проблема с дървениците, но определено ще помогне да намалите броя им в дома.
  2. Диатомична пръст
    Естествено средство за унищожаване и отблъскване на дървеници е диатомичната пръст. Тя представлява вкаменено морски организъм на основата на силициев диоксид. Ако се постави в пукнатини и дупки, тя може да се използва за безопасно убиване на насекомите, както и да действа като физическа бариера. Въпреки че е необходимо известно време, за да умрат буболечките, диатомичната пръст е доста ефективна. Обикновено са необходими от 7 до 14 дни, за да започне да действа напълно. Диатомичната пръст има много предимства, включително факта, че е нетоксична и безопасна за употреба, което я прави идеална за домове с деца и домашни любимци. Тя е по-ефективен и екологичен вариант за борба с буболечките в сравнение с конвенционалните химикали
  1. Прахосмукачка
    Ако сте открили дървеници в дома си, е изключително важно да започнете с почистване на цялата площ. Може да се използва мощна прахосмукачка, за да се отървете от яйцата и вредителите. Най-ефективният начин да достигнете между пролуките, матраците, рамките на леглата и ъглите е да използвате малка дюза на прахосмукачка. Особено внимание трябва да се обърне на почистването на местата, където дървениците се срещат най-често, като например под мебелите и между шевовете на стените. За да намалите вероятността те да се върнат, изпразнете прахосмукачката в контейнер за отпадъци на открито. Въпреки че почистването с прахосмукачка е много ефикасен подход за свеждане до минимум на популацията на дървениците, трябва да сте наясно, че то не винаги ще ги изкорени напълно.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари