Tuesday, 23 July, 2024
НачалоМравкиПлодови мушици с рисунки на мравки по крилете си.

Плодови мушици с рисунки на мравки по крилете си.

Учените са във възторг!

Без значение, че плодовите мушици са едни от най-малките същества на планетата, през годините, те също са еволюирали, за да могат да се пазят от хищниците. Освен да се предпазват от хищници обаче, крилете им, както и рисунките по тях също много са се изменили. Снимки на дизайна на крилата на мушиците, показват как те са еволюирали и приличат на мравки. Снимките са разпространени в Туитър.

Какво може да научим за човешките емоции от… плодовите мушици

Специалистът по мухите, доктор Бриджит Хауърт е първият който е открил този вид мушици, през 2012 г. Ученият обясни какви според него са мотивите зад зашеметяващите крила на плодовите мушици. Когато плодовата муха е в опасност, тя има силата да се маскира за да е по-трудно откриваема за враговете си. Тя се слива със средата която я заобикаля, като помръдва крилата си, за да създаде илюзията, че те са движеща се колония от мравки. Хищниците се объркват от това действие на мушиците и им оставят достатъчно време да се скрият на безопасно за тях място.

Наскоро в социалните мрежи, популярен акаунт, който публикува интересни научни открития и факти, сподели приближени снимки на крилете на мушиците, които бързо събраха популярност, както и над 10 хиляди харесвания. Това еволюционно откритие е изключително интересно и хората са във възторг от гения на природата. Коментарите под снимката са учудени как насекоми като това, могат да са еволюирали до такава степен. Други се питат, как прости мушиците просто са решили да се кодират и да създадат това произведение на изкуството.

Приближени снимки на крилете на плодовите мушици

Учените продължават да изследват плодовите мушици и техните невероятно красиви криле, като в близкото бъдеще се очаква развитие на историята, както и откриване на още подобни видове с интересни белези.

Как да се справим с мравките в домашни условия?

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари