Thursday, 13 June, 2024
НачалоГризачиНю Йорк търси експерт в борбата с плъховете

Ню Йорк търси експерт в борбата с плъховете

Кметът на Ню Йорк обяви свободна позиция за директор по управление на гризачите в града, след като броят на плъховете в града е нараснал с 71% през последните три години. Това може да бъде частично обяснено с временното разрешение за хранене извън ресторантите по тротоарите, поради ковид пандемията.

Кметът посочва, че кандидатите за длъжността трябва да бъдат решителни, насочени към целта си и да разполагат с подход на “ отракан юначага” за да се справят с нараставащия брой на плъхове в града. Длъжността предлага годишна заплата равна на 170 000 долара и изисква кандидатите да разполагат с бакалавърска степен и да се отнасят отговорно към задачата, като използват практически методи за унищожаване на плъховете.

Ню Йорк е известен като един от най-големите градове в САЩ, където плъховете са широко разпространени и често се виждат на обществени места и дори в домовете на гражданите. През октомври миналата година, властите в Ню Йорк въведоха по-строги ограничения за изхвърлянето на боклук за събиране по улиците на града. Тези ограничения спомогнаха за увеличаване на популацията на градските плъхове. Имайки предвид, че Ню Йорк е мегаполис с население от 8,8 милиона души, местната легенда гласи, че има по един плъх на жител. Въпреки това, проучване от 2014 г. показа, че има около 2 млн плъхове.Всъщност компанията “Оркин”, която се занимава с контрол на гризачите, заяви, че Чикаго е градът с най-много плъхове в САЩ.

Новата длъжност е част от плана на града да се справи с проблема с нарастващата популация от плъхове. Въпреки, че Чикаго е градът с най-голям брой плъхове в САЩ, нарастващия им брой в Ню Йорк е също значителен проблем и изисква незабавни мерки справяне.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари