Thursday, 13 June, 2024
НачалоЗмииКоя е най-голямата змия в света?

Коя е най-голямата змия в света?

Знаехте ли, че кралските кобри, всъщност не са кобри? Ако потърсите видовите кобри в интернет, или в енциклопедия, със сигурност няма да откриете кралската кобра в списъка с видовете. Истинските кобри са друг вид змии, които лесно можете да разпознаете по зъбите им, са кухи на външен вид и пускат отрова, както и по качулките им.

Кралските кобри всъщност принадлежат към видът Нажа, който всъщност е много подобен на кобрите, но имат известни разлики. Кралската кобра например има една идея по-тясна качулка, от останалите видове много дълги змии. Друга разлика е, че кралските кобри могат да се повдигнат на задната част от тялото си, за да изглеждат по-заплашителни.

Кобрата – едно ухапване може да убие слон

Коя е най-голямата регистрирана кралска кобра?

Най-голямата кралска кобра, открита до този момент, е с дължина от 6 метра, като тя е била открита малко преди Втората световна война. Тази змия е вписана в рекордите на Гинес и според книгата, тя е била открита в Малайзия през пролетта на 1937 година. С времето тя е преместена в зоопарка на Лондон, за да може повече хора да я видят. За съжаление, заради времето по което живее змията, се налага тя да бъде убита и нейния живот е сравнително кратък.

Ако се интересувате от детайли за историята, филмът „Жената на пазача на зоопарка“ (на английски: The Zookeeper’s Wife), представя нагледно случващото се по онова време, като разказва за историята на зоопарка във Варшава, който се опитва да спаси колкото се може, повече от животните си.

Кои са най-дългите змии в света?

Много хора смятат, че кралските кобри са най-дългите змии в света, но това е далеч от истината. Питоните могат да достигнат много по-голяма дължина от кобрите – над 7 метра. За момента за най-дългата змия в света, се смята мрежестият питон, който може да достигне 9 метра. Кралските кобри все пак обаче оглавяват класацията за най-дългите отровни змии.

Тежки ли са кралските кобри?

Въпреки, че това са едни от най-дългите змии на планетата, те не тежат особено много. Този вид змии са сравнително тънки, а теглото им достига, едва до 9 килограма (което не е особено много, когато става въпрос за змии).

Коя е най-голямата земя на света?

За момента, най-голямата змия измерена и записана в рекордите на Гинес, е змията Медуза. В момента тя може да се види в къща за духове, в Канзас. Когато е била измерена през 2011 година, се е наложило 10 човека да я държат от главата до опашката, като нейната дължина е 25 фута.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари