Sunday, 16 June, 2024
НачалоДървенициКак да държим дървениците далеч от дома си?

Как да държим дървениците далеч от дома си?

Дървениците са дребни вредители, които нападат домовете ни и могат да обърнат живота ни наопаки, ако се докопат до нас. Тези на пръв поглед малки вредители, са всъщност изключително опасни за здравето на човека, като техните ухапвания пренасят различни болести.

Как да се предпазим от дървеници при пролетно почистване?

Откъде идват дървениците?

Можете да заразите дома си с дървеници от много различни места. Те не са летящи насекоми, за това се крият навсякъде около вас, за да могат да се докопат до дома ви. Дървеници можете да откриете в куфари, мебели, дрехи, както и в транспорта, който използвате всеки ден, за да стигнете до работа например.

За да предотвратите големи неприятности, проверявайте багажа си, когато се приберете от почивка, внимавайте със старите мебели които купувате и винаги се преобличайте след работен ден, или ден в който сте пътували с влак. Ако забележите ухапвания от дървеници по тялото си или по тялото на ваш близък, незабавно се консултирайте със специалист.

Можем ли сами да се отървем от дървениците?

Как да се справим с дървениците?

Използвайте етерични масла. Това е един от най-популярните и най-използваните начини, да се справите с дървениците. Можете да използвате този начин когато вече имате проблем, както и за да предотвратите такъв. Изследване от последните години показва, че повечето етерични масла, са смъртоносни за дървениците, а ако ги комбинирате с пиретроиди, резултатът ви е гарантиран.

Може да „нагреете“ дървениците с пара, както и с топлинна камера. Парата отделя топлина, а с достатъчно висока температура, ще можете да се отървете от дървениците, веднъж, завинаги. Доказано е, че температура от 100 градуса по Целзий, е фатална за буболечките. Използвайте парочистачка, за да почистите мебелите си, ако сте открили дървеници или яйца на дървеници по тях. Ако използвате топлинна камера, само 50 градуса по Целзий, ще са достатъчни за да се отървете от вредителите у дома.

дървеници в матрак

Друго средство с което ще отблъснете дървениците от дома си е спирта. Когато дървениците влязат в контакт с този разтвор, телата им ще изсъхнат. Спиртът влияе на външния им слой, като го поврежда, което прави оцеляването им трудно и почти невъзможно. Сложете спирт на местата, където имате подозрения, че дървениците ще атакуват и няма да имате проблем.

Капани за дървеници. Капани, може да откриете в интернет, но може и да създадете свои собствени. Специализираните такива, откриват дървениците и ги унищожават. Капан, за дървеници, който можете да изработите сами, вкъщи е като използвате лента, плат и гореща вода и да ги поставите под краката на мебелите си.

Друг аромат, който е приятен за хората и смъртоносен за дървениците е този на канелата. Тази подправка с топъл, сладък аромат, често се използва за справяне с този тип вредители. Дървениците не харесват миризмата и, защото тя включва редица вещества, които имат силата да ги унищожат, включително канелен алдехид, както и канелена киселина.

дървеница отблизо

Как да проверим дали домът ни е нападнат от дървеници?

Тези вредители имат способността да се скрият навсякъде из домовете ни. Мебелите, матраците, възглавниците и каквото още можете да се сетите. Добрата новина тук е, че те оставят следи след себе си и лесно може да кажете, ако в дома си имате дървеници.

Това което трябва да търсите са, тъмночервени петна от смачкани дървеници, следи от изпражнения на дървеници, черупки от яйца, както и следи от сменена кожа.

ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари