Sunday, 16 June, 2024
НачалоКомариДомашен капан за комари, без химикали? Ето как!

Домашен капан за комари, без химикали? Ето как!

Очаква се едно горещо лято в Европа и въпреки, че това са добри новини за повечето от нас, трябва да бъдем внимателни и предпазливи, когато става дума за здравето ни и как да се предпазим от ухапванията на насекомите – по-конкретно от тези на комарите.

Ако имате проблем с тези вредители, можете спокойно да се обадите на специалисти, които ще се погрижат да напръскат вашата собственост против комари. Това е добра идея, тъй като препаратите използвани от компаниите за борба с вредителите, ще изчистят от двора ви всякакви други насекоми, които могат да застрашат здравето ви и да ви създадат неудобства, като например кърлежите и бълхите.

Пръскане за комари и мухи

ухапване от комар

Много хора обаче, не желаят да третират градината и двора си с препарати, които съдържат химикали и могат да бъдат токсични за домашните любимци, както и за малките деца. Токсините от препаратите убиват и насекоми, които всъщност са полезни за природата, като например пчелите. По тези причини, голям процент от хората, които имат проблем с комарите, търсят нетоксичен, но и ефективен начин за да се справят с тях.

За да се справите с комарите, трябва да хванете проблема още в зародиш. За това, специалисти по темата казват, че трябва да убиете ларвите на комарите, а може да направите това, като поставите в градината си капан за женски комари, който убива тях и поколенията им.

За да създадете капан за комари, ще са ви нужни следните съставки:

  • Голяма кофа, която ще използвате за основа на капана;
  • Сено, изсушена трева и всякакви изсъхнали растения;
  • Продуктът Moskito Dunks, който съдържа специална бактерия, която убива ларвите на комарите;
  • Мрежа, която да сложите върху кофата;

Смесете всички тези съставки заедно в кофата, а след това я напълнете до половината с вода. Покрийте кофата с телта, за да я предпазите от домашните си любимци. Оставете капана на слънце за няколко дни, за да „заври“ сместа. Ще разберете, че капанът ви работи, когато започнете да виждате ларви на комари върху сеното.

Поставете най-отгоре продуктът на Moskito Dunks и проверявайте дали има достатъчно вода в капана ви. Продуктът би трябвало да издържи и да се разтвори в рамките на 30 дни. През това време вие трябва да виждате ефекта от изработения капан и да нямате проблем с комарите. За да бъдете сигурни, че това ще проработи, проверете двора си и се уверете, че няма друга застояла вода на територията му. Ако имате езеро в двора, поставете от продукта и там.

Ако има застояла вода и в двора на съседите ви, непременно говорете с тях и им обяснете защо трябва да я махнат. Доказано е, че този капан работи и не вреди на вас и на вашето семейство.

Защо комарите хапят едни хора, а други – не?

комар върху човешка длан
ПОДОБНИ ПУБЛИКАЦИИ

НАПИШЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -
Превента | Пръскане против хлебарки

НАЙ-ЧЕТЕНО

Последни Коментари